Aktuální reportáže

Seminář karate 03/2015

(13.05.2015, 23:42)

Náš klub uspořádal v Třebši dne 22.3.2015 další seminář, který měl tentokrát tři části. První hodinu si zacvičili cvičenci s devátým kyu a bez technického stupně. Hlavní náplní tréninku byla práce s míčem a pochopení souvislosti práce těla při hodech s míčem a práce těla při technikách karate. Na tréninku také mohli zkusit odpáskovat cvičenci, kteří ještě 9.kyu dosud nezískali. Akce se zúčastnilo přes dvacet cvičenců, z nichž si někteří doplnili chybějící zkoušku na bílý pás.

Druhá část semináře byla určena pro závodníky. Poprvé se zde sešli členové skupin Z1, Z2, Z3 a také noví závodníci z ostatních skupin, kteří se do závodního výběru přihlásili v letošním roce. Nechyběli ani karatisté z jiných klubů Východočeského svazu, například z Trutnova, Dvora Králové či Pardubic. Seminář byl zaměřen na procvičení kata, trénink kumite pak byl rozdělen na pokročilé a začátečníky. Začátečníci trénovali základní techniky kumite, zatímco pokročilí si nacvičovali simulované situace ze závodů, aby se připravili na blížící se Národní pohár.

Po závodnících se pak v malé haly sportovního komplexu Třebeš představili cvičenci, kteří se připravují na páskování technických stupňů 3., 2., a 1.kyu. Procvičili si všechny tři části páskování, tedy kihon-ido, kumite i kata.